Η τάση της θερμοκρασίας και της βροχής για τον Νοέμβριο 2018

Η τάση της θερμοκρασίας και της βροχής για τον Νοέμβριο 2018

Τα παρακάτω δύο διαγράμματα δίνουν εκτιμήσεις της εξέλιξης της βροχής και της θερμοκρασίας στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο του 2018.

Σημειώνεται ότι οι μηνιαίες προγνώσεις είναι σε πειραματικό στάδιο και αποτελούν εκτίμηση της μηνιαίας πορείας της θερμοκρασίας και της βροχής για τη χώρα μας.

Οι προγνώσεις παρέχονται απο τον Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικών Επιστημών και Κλίματος (ISAC-CNR) στη Bologna, Ιταλία, με το οποίο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr έχει πολυετή συνεργασία.

Θερμοκρασία



Το πρώτο διάγραμμα παρουσιάζει την εξέλιξη της θεμροκρασίας, όπου τις πρώτες ημέρες του μήνα, η θερμοκρασία στη χώρα μας (μπλε γραμμή) είναι ως και 8 βαθμούς υψηλότερη από τις κλιματικές τιμές. Από τις 13 Νοεμβρίου και μετά η θερμοκρασία αναμένεται να είναι κοντά στις κλιματικές τιμές και να παραμένει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Βροχές

Οσον αφορά στις βροχές, τα ποσοστά της βροχής σε σχέση με τις κλιματικές τιμές δείχνουν ότι μετά  το πρώτο ξηρό δεκαπενθήμερο, αναμένονται βροχές κοντά ή και υψηλότερες από τις κλιματικές τιμές (τιμές πάνω από 100% υποδηλώνουν αυξημένες βροχοπτώσεις ως προς τις κλιματικές τιμές).

flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα