Σαρώνει ο #Ζορμπάς. Σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση. LIVE εικόνα

Σαρώνει ο #Ζορμπάς. Σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση. LIVE εικόνα

Υπερχειλισμένα ρέματα, κλειστοί δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις και καταστροφές συνθέτουν το σκηνικό της επέλασης του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπάς», σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η σημερινή βροχοπτωση στην Ελλαδα

 


Η έντονη βροχόπτωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αναμένεται να διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα φαινόμενα είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Δείτε LIVE την πορεία του «Ζορμπά»



Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, που φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία «meteo» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στο μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΑΑ, οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).
Φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος «Sentinel-3».Φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος «Sentinel-3».

Από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων. Το γεγονός ότι πολλά ρέματα στην περιοχή δεν έχουν ανοιχτεί, παραδέχθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται.

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το πρωί του Σαββάτου στη Μεσσηνία. Σκάφη έχουν βγει στην ακτή, βράχια έχουν πέσει στους δρόμους και ειδικά στην παραλιακή οδό της Μεθώνης οι ζημιές είναι μεγάλες. Στην παραλία της Καλαμάτας τα κύματα έχουν ανέβει και στη Ναυαρίνου και ήδη πολλά τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες έχουν παρασυρθεί.

Προβλήματα και στην Αργολίδα με επίκεντρο τον ποταμό «Ξεριά» ο οποίος και αυτός δεν είχε καθαριστεί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Σε ολόκληρη την περιοχή, σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία με την Τροχαία να εφιστά την προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή.

Αλλά και στην Αττική κλειστοί δρόμοι, αποκλεισμένες υπόγειες διαβάσεις, και φουσκωμένα ρέματα συνθέτουν το σκηνικό, με την ΕΜΥ να εφιστά την προσοχή καθώς το φαινόμενο δεν έχει παρέλθει.  

 Σε ποιους δρόμους διακόπτεται η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας

Αργολίδα: Εγκλωβισμένη οδηγός σε κεντρική οδό. Ένας αγνοούμενος στη Νέα Κίο

 Δρόμοι ποτάμια στο Μάτι από την κακοκαιρία. Βίντεο

 Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την πορεία και την ένταση του μεσογειακού κυκλώνα

Πλημμύρισαν δρόμοι στο Πόρτο Χέλι

Καθίζηση στη Σαλαμίνος, διακοπή κυκλοφορίας

Πύλος: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα. Βίντεο

902

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα