Φόβοι για μεσογειακό κυκλώνα το βράδυ της Πέμπτης. Ποιες περιοχές θα πλήξει

Φόβοι για μεσογειακό κυκλώνα το βράδυ της Πέμπτης. Ποιες περιοχές θα πλήξει

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.

Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Ο Τάσος Αρνιακός ανέλυσε τα δεδομένα για τον «Ξενοφώντα» και τον «Ζορμπά»

Μετά τον "Ξενοφώντα" όμως ακολουθεί ο "Ζορμπάς" ένας σπάνιος μεσογειακός κυκλώνας που είναι πιθανόν να σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή.

«Περιμένουμε και αύριο την ένταση των ανέμων στα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι ελάχιστες στη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότερες, όμως σημαντικές, στα νότια και στα δυτικά τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.. Την Παρασκευή περιμένουμε ένταση των βροχών, μικρή εξασθένηση των ανέμων μέχρι 8-9 μποφόρ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρνιακός.

Αναφερόμενος στον "Ζορμπά" είπε ότι πρόκειται για έναν μεσογειακό στρόβιλο που δεν έχει καμία σχέση με τους αμερικάνικους αλλά θα προκαλέσει αρκετές βροχές στις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα και την Κρήτη.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα