Ήλιος και ζέστη για σήμερα Κυριακή - Η πρόγνωση του καιρού

Την Κυριακή αναμένεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: . στα ανατολικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση ε έως 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4-56και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6  μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια οπότε στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα