Χαλάει και πάλι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Χαλάει και πάλι ο καιρός με βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Χαλάει και πάλι ο καιρός με βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Σάββατο στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Κυριακή.

Η Χριστίνα Σούζη ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο καιρός θα χαλάσει το Σαββατοκύριακο, ενώ χρειάζεται προσοχή στις καταιγίδες και στις αρχές της εβδομάδας.

Για το Σάββατο η ΕΜΥ επισημαίνει ότι τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Επίσης μεσημέρι και απόγευμα η ΕΜΥ αναμαίνει βροχές και καταιγίδες σε όλα τα Ηπειρωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ καταιγίδες θα πέσουν και την Κυριακή και τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

 

Η αλλαγή του σκηνικού ξεκινάει από τα δυτικά και θα επεκταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Ο καιρός φέτος μας επιφύλαξε έναν δροσερό Ιούνιο και φαίνεται ότι ως το τέλος του μήνα θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Όπως λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές έρχονται βροχές και καταιγίδες από αυτό το Σαββατοκύριακο, οι οποίες θα διαρκέσουν ως και την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν, κυρίως την Κυριακή, τις περιοχές της Δυτικής, της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα πλήξουν και ντην Αττική, περισσότερο την Κυριακή, οπότε προβλέπονται βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα φαίνενται πως θα υπάρξει μια επιδείνωση τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Βελτίωση των φαινομένων αναμένεται Πέμπτη και Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα