Στον... φούρνο για 48 ώρες! 40 έως 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Στους 40 έως και 42 βαθμούς Κελσίου θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος από σήμερα έως την Πέμπτη, εξαιτίας του νέου καύσωνα που θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα είναι πιο ήπιος από τον προηγούμενο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν αύριο και μεθαύριο σε Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, κεντρική Μακεδονία, Εύβοια και νότια Κρήτη, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς.

Υποχώρηση της ζέστης αναμένεται από την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα δροσίσει ακόμα περισσότερο, λόγω της σταδιακής ενίσχυσης των μελτεμιών.

Αναλυτικά, σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από τα δυτικά, φτάνοντας τους 38-39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 34-36 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ. Αύριο οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στους ίδιους βαθμούς θα «ψηθεί» η χώρα και την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του «καυτού» διημέρου, πάντως, είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Στην Αθήνα, από την Τρίτη έως την Παρασκευή οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θα μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο σε εννέα κλιματιζόμενες αίθουσες (στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Ανω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων), από τις 08.00 έως τις 20.00. Για τα έκτακτα περιστατικά θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου η τηλεφωνική γραμμή 1595.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα