Καύσωνας διαρκείας! Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37-38 βαθμούς!

Σε συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να είναι διαρκείας -ουσιαστικά του πρώτου για το φετινό καλοκαίρι- θα βρεθεί από σήμερα και η Ελλάδα, που θα υποδεχθεί τις καυτές θερμοκρασίες οι οποίες πλήττουν τη μισή Ευρώπη!

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν κόκκινο σταδιακά από σήμερα, αλλά κυρίως από αύριο, που ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου!

«Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37-38 Κελσίου σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Η ζέστη θα είναι έντονη, καθώς οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η υγρασία αυξημένη» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές και προσθέτει ότι η θερμή αυτή εισβολή από τη βόρεια Αφρική φαίνεται πως θα διαρκέσει ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στον... φούρνο

Το βέβαιο είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες (35-36 βαθμοί) θα διατηρηθούν ως την Τρίτη και ίσως να ενισχυθούν σημαντικά από την Τετάρτη, πιάνοντας ακόμα και 40άρια.

Σήμερα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς. Αύριο, η χώρα θα μπει στον... φούρνο και θα «ψηθεί» στους 38 βαθμούς Κελσίου! Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η ζέστη, η ηλιοφάνεια και οι ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα