Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 27 Μαΐου. Aναλυτική πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρούς προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο Σάββατο, 27 Μαΐου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στην Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία - Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Νησιά Ιονίου, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Στη Δυτικη Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.
Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και προσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα νότια. Οι ανεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικου Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία απο 17 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα κατά περιόδους θα ισχυρές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα