Χαλάει ο καιρός το τριήμερο. Πού θα ρίξει λασποβροχές

Με τοπικές βροχές ακόμα και λασποβροχές έρχεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ωστόσο η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή κοντά, ίσως και λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού αναμένεται να γίνει χωρίς προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο real.gr και σήμερα Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστεί ο καλός καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει και πάλι τους 20 βαθμούς. Oι νοτιάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται μεταβολή του καιρού. Θα γίνει πιο άστατος με τοπικές βροχές και περισσότερα σύννεφα. To Σάββατο θα σημειωθούν βροχές (ή και λασποβροχές καθώς ευνοείται η μεταφορά σκόνης) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι θερμοκρασίες πάντως θα παραμείνουν σχετικά υψηλές για την εποχή (και πάλι στους 20 βαθμούς το μεσημέρι) με νοτιάδες πολύ ισχυρούς και ίσως για λίγο θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει τοπικά. Οι βοριάδες θα αρχίσουν να πνέουν στο βόρειο Αιγαίο και το θερμόμετρο θα πέσει λίγο.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται απόλυτη λιακάδα στα δυτικά, τοπική συννεφιά στα ανατολικά, ενώ λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη.

Με μέτριους τοπικά ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά, αλλά πάντως θα είναι πάνω από τις κανονικές τιμές για τέλος Φλεβάρη.

Δείτε το δελτίο καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Παναγιώτη Γιαννόπουλο στην ΕΡΤ 1

 

real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα