Ο καιρός τις Απόκριες 2017: Απαισιόδοξος Καλλιάνος, πιο αισιόδοξος Αρναούτογλου

Το Σάββατο (25/02/2017) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (26/02) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/02) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Τρίτη (28/02) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην πρόβλεψη του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Πιστός στα «ραντεβού» του με τους διαδικτυακούς του φίλους ο κ. Καλλιάνος δίνει λεπτομέρειες για τον καιρό ώστε οι εκδρομείς να ξέρουν τι τους περιμένει.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καιρός από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα θα θυμίζει... Βρετανία, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

«Με “βρετανικού τύπου” καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές», σημειώνει ο μετεωρολόγος και προσθέτει:

«Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας».


«Όπως και να έχει όμως, το τριήμερο της κ. Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες πάρα βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος και παρουσίασε τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο έως και την Δευτέρα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-02-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ
ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ
ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ
ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ. ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4
ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2017
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ,
ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 6
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα