Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Έρχεται λασποβροχή

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ η μεταφορά σκόνης ευνοείται από την Παρασκευή και μετά. Ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειώνονται τοπικές βροχές το τριήμερο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ πολύ γρήγορα θα έχουν την τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Μέχρι και το πρωινό της Κυριακής θα έχει καταστεί άστατος ο καιρός μέχρι και στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Την Κυριακή αλλά και ιδιαιτέρως την κ. Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει και σχετική πτώση με αποτέλεσμα ο καιρός να μοιάζει περισσότερο χειμωνιάτικος παρά ανοιξιάτικος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα