"Χαλάει" ο καιρός από το απόγευμα Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με τους ανέμους να πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση μέχρι το βράδυ της Παρασκευής

Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στο Ιόνιο και στις παράκτιές του περιοχές, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Καταιγίδες αναμένονται, επίσης, στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια από 3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 4 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 8 έως 16.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Σαββάτου

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στο νότιο Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 11, στη νότια από 2 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 4 έως 10 και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 7 έως 15. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα