Πού θα χιονίσει σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου; Νέο κύμα κακοκαιρίας. Βίντεο

Βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές μέχρι το βράδυ της Τρίτης 10/01, ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε να σαρώσει τη χώρα από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά. Έτσι την Τετάρτη 11/01 θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις. Πιο αναλυτικά περιμένουμε:

-Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης σε Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Μαγνησία, Σποράδες και ιδιαίτερα Εύβοια. Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στον Έβρο.

-Πιθανή πρόσκαιρη επιδείνωση στην Αττική και την πόλη της Αθήνας μετά το μεσημέρι της Τρίτης, με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στα νοτιότερα.

-Ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Τετάρτη στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο, με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά τους τμήματα.

-Εξάπλωση των πυκνών χιονοπτώσεων μέχρι το πρωί της Τετάρτης σε Ήπειρο, Κεντρική και Βόρεια Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία (κυρίως Δυτική), Χαλκιδική και πιθανόν στο νομό Θεσσαλονίκης.

-Ισχυρές καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο

-Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ορεινά Στερεάς-Θεσσαλίας-Πελοποννήσου, ενώ μετά το μεσημέρι βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Τονίζεται ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αναμένονται σήμερα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από -06 έως -02 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -08 έως -02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία από 00 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Ποιες περιοχές θα σαρώσει την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας

Για αύριο, Τετάρτη (11/01) νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σημειώνονται στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι ολικός.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Χαλκιδική, με τη χιονόπτωση κατά τόπους να είναι πυκνή. Χιόνι έπεσε το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να το στρώσει. Ο υδράργυρος το πρωί στη Θεσσαλονίκη ήταν στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Ο παγετός των τελευταίων 24ωρων είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν σωλήνες και να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στη θέρμανση νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Νιφάδες χιονιού πέφτουν στην Ημαθία, στην Πιερία και στις Σέρρες, περιοχές όπου η θερμοκρασία νωρίτερα έπεσε στους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αρχή της ημέρας καταγράφονται στη δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα, όπου χιονίζει, ο υδράργυρος έδειξε -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ -10 στην Καστοριά και -9 στα Γρεβενά.

Στην Πτολεμαΐδα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Χιονισμένο τοπίο στη Λάρισα, καθώς χιόνιζε όλο το βράδυ. Η θερμοκρασία τα ξημερώματα έπεσε στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα σε τοπικά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην Αττική δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα. Επίσης, στην Εύβοια κλειστή είναι η γραμμή Γλύφα - Αγιόκαμπος.

Στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα - Πρίνου.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.



Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κλειστοί λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι οι εξής δρόμοι:

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από το 4ο χλμ. στο ρεύμα προς Θήβα, Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ-των, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Περιφ. Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το Σ.Ν Πεντέλης «414» χλμ, έως το ύψος της Λ. Διόνυσου.

Λ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «REGENCY GAZINO MONT PARNES».

Aγίου Παντελεήμονος από Ξενίας μέχρι Πεντέλη.

Αγίου Μερκουρίου στην Βαρυμπόμπη , από το ύψος της ταβέρνας ‘’ΛΕΩΝΙΔΑΣ’’.

Λ. Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τέταρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.
Κλειστά τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης-Υμηττού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλους τους δήμους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π.Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας-Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας, Πόρου.

Δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα