Από Σεπτέμβρη το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ύψους 2 δις, εάν εγκριθούν οι πόροι από τις Βρυξέλλες

Από Σεπτέμβρη το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ύψους 2 δις, εάν εγκριθούν οι πόροι από τις Βρυξέλλες

Η ουσιαστική είδηση που έβγαλε η διακαναλική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτή για την στέγαση.

 Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ώστε να δοθούν πόροι από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για να επαναλειτουργήσει, πιο διευρυμένο πλέον, το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

 Όπως δήλωσε από τα Χανιά, το νέο πακέτο θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισεκατομμύρια και αυτή τη φορά θα διευρυνθεί το όριο ηλικίας αφού σε αντίθεση με το πρώτο «Σπίτι μου», θα συμπεριληφθούν και τα ζευγάρια ηλικιών 40-50 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες αφορούν πόρους των 17 δισεκατομμυρίων συνολικά, με τα δύο από αυτά να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλα θα εξαρτηθούν ωστόσο από το αν το Βέλγιο θα αποδεχτεί το αίτημα της Ελλάδας.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Έχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα “Το σπίτι μου” ύψους 2 δισ., για το οποίο πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός, με το πρόγραμμα να αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα