Πώς να κάνετε το πλύσιμο των ρούχων πιο οικονομικό

Πώς να κάνετε το πλύσιμο των ρούχων πιο οικονομικό

Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος έχει ξεφύγει; Δείτε πως να κάνετε το πλύσιμο των ρούχων πιο οικονομικό. Το πλυντήριο ρούχων, θεωρείται μία από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας. Υπάρχουν, ώμος, μερικά απλά βήματα που αν τα ακολουθήσετε θα μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος κατά μεγάλο ποσοστό. Δείτε πως.

Το πλύσιμο ρούχων είναι αναγκαίο αλλά το κόστος του πλυσίματος ενός φορτίου μπορεί να είναι αρκετά υψηλό χωρίς να το προσέξετε. Ένα μέσο πλύσιμο κοστίζει από 0,76 € έως 1,11 €, ανάλογα με τον τύπο του πλυντηρίου ρούχων και τη θερμοκρασία που χρησιμοποιείτε. Εάν θέλετε να εξοικονομείτε χρήματα σε μηνιαία βάση, αυτές οι συμβουλές για το πώς να κάνετε το πλύσιμο λιγότερο ακριβό μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν.

Γεμάτο πλυντήριο

Ακούγεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να τείνουν να αγνοούν αυτή τη συμβουλή. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων σε κάθε φορτίο ρούχων είναι να πλένετε μόνο όταν ο κάδος είναι γεμάτος (ή τα τρία τέταρτα γεμάτο, ποτέ μην γεμίζετε το πλυντήριο μέχρι το χείλος). Ανάλογα με τον κύκλο ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εξοικονομήσετε 10 έως 30 ευρώ το χρόνο.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στην οποία πλένετε τα ρούχα σας έχει μεγάλη επίδραση και στο κόστος του πλυντηρίου. Το πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία κοστίζει περίπου 18 λεπτά ενώ το πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία (όπως 30 °C) είναι πολύ φθηνότερο με 7 λεπτά κατά μέσο όρο. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ζεστούς κύκλους. Η σκόνη και οι μυρωδιές εξαλείφονται ήδη στους 20 βαθμούς και οι περισσότεροι λεκέδες αφαιρούνται στους 30 ή 40 βαθμούς

Δοσολογία απορρυπαντικού

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πάρα πολύ απορρυπαντικό ρούχων. Όχι μόνο είναι κακό για το πλυντήριό σας, αλλά κάνει και κάθε πλύσιμο πολύ πιο ακριβό. Δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε τη σωστή δόση απορρυπαντικού για τα ρούχα σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές στη συσκευασία ή/και να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κύπελλο μέτρησης απορρυπαντικού.

Πρόγραμμα Eco

Το πρόγραμμα eco στο πλυντήριό σας είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, οικολογικό. Όταν το χρησιμοποιείτε, το πλυντήριο πλένει σε χαμηλή θερμοκρασία και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. α εξοικονομήσετε περίπου 25 λεπτά σε κάθε πλύση. Το μόνο μειονέκτημα: το πρόγραμμα eco συνήθως απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από τα άλλα προγράμματα.

Όχι σύντομα προγράμματα

Θα νομίζατε ότι τα συντομότερα προγράμματα θα ήταν φθηνότερα επειδή το πλυντήριο λειτουργεί για μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, ωστόσο, επειδή καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια, καθώς το μηχάνημα θα αυξήσει αυτόματα τη θερμοκρασία για να αντισταθμίσει τον μικρότερο χρόνο πλύσης.

Κουμπί λειτουργίας

Ξεχνάτε να κλείνετε το πλυντήριό σας μετά από κάθε πλύση; Δεν θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, σύμφωνα με το toftiaxa.gr αλλά όσο τα φώτα στην οθόνη του πλυντηρίου σας συνεχίζουν να ανάβουν, το πλυντήριο χρησιμοποιεί επίσης ενέργεια.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα