Επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης: Η καταβολή τους θα γίνει από τις 20-22 Δεκέμβριου

Επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης: Η καταβολή τους θα γίνει από τις 20-22 Δεκέμβριου

Από τις 20 έως τις 22 Δεκεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι στους λογαριασμούς τους τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ρεπορτάζ του MEGA ακολουθούν αναλυτικά παραδείγματα με τα ποσά που θα πιστωθούν, ποιοι τα δικαιούνται και πόσοι θα είναι τελικά συνολικά οι ωφελούμενοι.

Στις 20-22 Δεκεμβρίου θα δουν οι περισσότεροι δικαιούχοι τα χρήματα της νέας οικονομικής ενίσχυσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους λογαριασμούς τους.

Οι οικογένειες με παιδιά θα λάβουν από 42 ευρώ έως 840 ευρώ καθώς θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού,

Οικογένεια με τέσσερα παιδιά και εισόδημα 15.000 ευρώ. Σήμερα παίρνουν το μήνα 168 ευρώ. Τον Δεκέμβριο θα πάρουν επιπλέον 252 ευρώ ή συνολικά 420 ευρώ.

Επόμενη ομάδα δικαιούχων όσοι λαμβάνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος- θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.

Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει το Δεκέμβριο συνολικά 648 ευρώ (αρχικό επίδομα + αύξηση 8 % + έκτακτο επίδομα).

Διακόσια ευρώ οριζοντίως θα πάρουν 225.000 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων.

Διπλή ενίσχυση στους συνταξιούχους

Ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ, θα δουν διπλή ενίσχυση Θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024 κατά 3% και επιπλέον την έκτακτη ενίσχυση ύψους 150€.

Έτσι, ένας συνταξιούχος με αποδοχές 700 ευρώ θα λάβει συνολική αύξηση 402 ευρώ. Την ίδια έκτακτη ενίσχυση (150 ευρώ) θα λάβουν τον Δεκέμβριο και οι 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.

«Συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς».

Όσοι συνταξιούχοι τώρα έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν την αύξηση του 3% που θα είναι λογιστική αλλά θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς το οποίο είναι από 100-200€.

Συνταξιούχος με σύνταξη 700€ και προσωπική διαφορά θα πάρει αύξηση 3% με την οποία θα μειώσει την προσωπική του διαφορά αλλά και επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 200€.

Εκτός την έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μένουν φέτος οι άνεργοι που πέρυσι είχαν λάβει την επιταγή ακρίβειας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα