Επενδύσεις του σήμερα που εξασφαλίζουν το αύριο 

Επενδύσεις του σήμερα που εξασφαλίζουν το αύριο 

Η οικονομική ευημερία και η εξασφάλιση μιας άνετης διαβίωσης είναι ένας από τους βασικότερους στόχους κάθε ανθρώπου που ακολουθεί έναν συμβατό τρόπο ζωής.

Η οικονομική σταθερότητα όμως είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί την υιοθέτηση ενός στρατηγικού πλάνου, συνεχή ενημέρωση για τις τάσεις της αγοράς, και επηρεάζεται από αρκετούς εξωτερικούς παράγοντες που ξεφεύγουν του προσωπικού μας ελέγχουν, όπως τα πολιτικά συμφέροντα.

Έτσι, το μέλλον γίνεται αβέβαιο, και μας ωθεί στην ανακάλυψη λύσεων και την εφαρμογή πρακτικών με διαχρονική αξία, που μπορούν να υποσχεθούν ότι η οικονομική μας ευημερία δε θα κινδυνέψει στο μέλλον, και στις οποίες μπορούμε να καταφύγουμε μελλοντικά, αν τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ατυχώς.

Ποια είναι τα 3 κυριότερα  βήματα που λειτουργούν ως οικονομικό μαξιλαράκι ασφαλείας, σύμφωνα με το madata.gr;  

1. Εξασφάλιση Συνταξιοδότησης

Ανεξάρτητα από το πιθανό αντικείμενο των σπουδών σου, την ηλικία έναρξης της σταθερής σου εργασίας και τις διάφορες βραχυχρόνιες εφήμερες εργασίες, πάντα να συμπεριλαμβάνεις σαν γνώμονα τη συμβολή τους στο πλάνο συνταξιοδότησης.

Πολλές φορές ξεχνάμε να σκεφτούμε ότι κάθε μικρό βήμα στην επαγγελματική μας εμπειρία αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου συνόλου, από το οποίο μελλοντικά, όταν θα φτάσουμε σε μια συγκεκριμένη ηλικία, θα εξαρτόμαστε και θα καθορίσει το βιωτικό μας επίπεδο.

Σημαντικό είναι επίσης, ένας εφεδρικός λογαριασμός αποταμιεύσεων, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια επιπλέον συνεισφορά, για το επιθυμητό συνταξιοδοτικό πλάνο.

2. Χαρτοφυλάκιο Επενδύσεων

Ένα σωστά διαμορφωμένο και ολοκληρωμένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση εξειδικευμένων επαγγελματιών, μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου, να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητά της.

Μεγαλύτερο εύρος στοιχείων συνοδεύεται με μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

Ωστόσο, απαραίτητο χαρτί για κάθε απρόβλεπτο και δυσάρεστο μελλοντικό σενάριο, αποτελεί η αγορά χρυσών λιρών από τη Fasma Hellas ή και ράβδων χρυσού, αφού έχει αποδειχθεί ότι η αξία τους παραμένει σταθερή ανά τις δεκαετίες αλλά και ανεπηρέαστη από διάφορες εξελίξεις που αγγίζουν άλλες επενδυτικές επιλογές. 

3. Καλλιέργεια εαυτού

Κάτι που ποτέ κανείς δε θα μπορέσει να αποσπάσει από τα αποκτήματά μας, είναι οι προσωπικές γνώσεις και τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη, τα ρίσκα και οι κίνδυνοι πολλοί, πολλές φορές δυστυχώς εξωτερικές συνθήκες ποδοπατούν τις φιλοδοξίες μας και μας
αφήνουν εκτός της αρένας παιχνιδιού.

Πέρα από τις βασικές σπουδές, ή το βασικό μας επάγγελμα, η δυνατότητα προσαρμοστικότητας είναι αυτή που θα μας σώσει σε ενδεχόμενες δυσχερείς καταστάσεις. Η εφ’ όρου ζωής επένδυση στον ίδιο μας τον εαυτό, η ακατάπαυστη πρόσληψη γνώσης και εκμάθησης νέων δεξιοτήτων, η επαγρύπνηση σε σχέση με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και την επικρατούσα ζήτηση, είναι στοιχεία που επιφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη και δεν πάνε χαμένα. Εγγυημένη ενίσχυση κερδών και άνοιγμα νέων ευκαιριών, είναι τα δύο μεγάλα οφέλη που θα απολαύσεις, αν αποφευχθεί το σενάριο της έκτακτης επιβίωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα