Ξεκινούν οι πληρωμές για συντάξεις και επιδόματα

Ξεκινούν οι πληρωμές για συντάξεις και επιδόματα

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, ενώ έως τις 31 Μαΐου θα έχουν καταβληθεί όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές όσο και τα επιδόματα. Την τελευταία εργάσιμη του μήνα έχει προγραμματιστεί και η καταβολή της β΄ δόσης του επιδόματος παιδιού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές συντάξεων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι συνταξιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στο λογαριασμό τους από σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής τους διαμορφώνεται ως εξής:

-Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

-Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα