Πουλήθηκε το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας: Πού βρίσκεται και ποιος κατέβαλε 18 εκατ. ευρώ

Πουλήθηκε το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας: Πού βρίσκεται και ποιος κατέβαλε 18 εκατ. ευρώ

Έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε ένα ρετιρέ που βρίσκεται σε μια περιζήτητη και εξαιρετική περιοχή στην καρδιά της Αθήνας και προσφέρει θέα στη θάλασσα και την Ακρόπολη.

Παρά το γεγονός ότι δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, το ακίνητο 320 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Ανακτόρων, περιτριγυρισμένη από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου, έσπασε ρεκόρ στην πώληση ακινήτων στην Αθήνα και ο αγοραστής είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας.

Ο νέος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα και έδωσε ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς, περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Είναι παλαιάς κατασκευής ρετιρέ, ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή, διαθέτει θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

 Ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων που έκανε και το μεγάλο ντιλ, μίλησε στην εφημερίδα και αποκάλυψε ότι η συναλλαγή χρειάστηκε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο.»

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα