Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές

Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές

Από το Φόρουμ των Δελφών ο Νουριέλ Ρουμπινί εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία και τις γεωστρατηγικές εξελίξεις. 

Μάλιστα τόνισε πως η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας δημιουργεί προκλήσεις, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά. Προέβλεψε, ακόμη, σοβαρή οικονομική κρίση στην Τουρκία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου αλλά και ότι πιθανόν η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα εκατομμύρια προσφύγων για να πιέσει την Ευρώπη για παραχωρήσεις.

Παράλληλα, προειδοποίησε, ότι υπάρχει κίνδυνος ο Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθήσει, αν αισθανθεί ότι απειλείται η θέση του, να προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές, κυρίως γιατί η Τουρκία είναι βουτηγμένη στα χρέη. Ευχήθηκε, βέβαια αυτό να μην συμβεί.

Αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας, ο κ. Ρουμπινί διαπίστωσε ότι έχει επιτευχθεί μια εντυπωσιακή οικονομική μεταστροφή, με μείωση της ανεργίας και των ελλειμμάτων, αλλά επισήμανε ότι η «δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα» και πρέπει να γίνουν περισσότερα στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα