Αύξηση κατώτατου μισθού: Στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου

Αύξηση κατώτατου μισθού: Στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ο νέος κατώτατος διαμορφώθηκε στα 780 ευρώ. Κατώτατος μισθός πλέον στα 780 ευρώ και παρότι σήμερα είναι Πρωταπριλιά, αυτό δεν είναι ψέμα. Φρόντισε να το επισημοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την ανάρτηση του στα social media.

«Η αύξηση αυτή ήταν επιβεβλημένη δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι οι μισθοί στην χώρα μας είναι χαμηλοί και αυτό πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η ελληνική οικονομία να συνεχίζει να αναπτύσσεται ώστε οι εταιρίες να μπορούν να δίνουν πιο υψηλούς μισθούς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ισχύ τίθεται ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος με την τελευταία αύξηση κατά 9,4% διαμορφώνεται στα 780 € μεικτά. Πολλοί εργαζόμενοι θεωρούν ότι είναι μία μικρή βοήθεια, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του μήνα.

Για τους παλιούς εργαζόμενους, η αύξηση ισχύει για όσους έχουν κατοχυρώσει 3ετίες έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με μια τριετία και επίδομα γάμου το 2019 έπαιρνε 786 ευρώ, ενώ το 2023 858 ευρώ που με το επίδομα γάμου ανεβαίνει στα 943 ευρώ.

Το επίδομα ανεργίας από τα 399 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019 αυξήθηκε κατά 80 ευρώ, με το ποσό πλέον να ανέρχεται στα 479 ευρώ.

Τα περισσότερα νοικοκυριά προσπαθούν να τα βολέψουν με κάθε τρόπο, ώστε να είναι σε θέση να εξοφλούν όλες τις υποχρεώσεις του μήνα, από το νοίκι και τους λογαριασμούς έως το σούπερ μάρκετ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα