Credit Suisse: Η UBS συμφώνησε να την αγοράσει για πάνω από 2 δισ. δολάρια

Credit Suisse: Η UBS συμφώνησε να την αγοράσει για πάνω από 2 δισ. δολάρια

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse, με την προσφορά να ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια, με τις ελβετικές αρχές να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για την περάτωση της συμφωνίας, καθώς σπεύδουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία πριν από τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας πρόκειται να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό το βράδυ της Κυριακής και θα αποτιμηθεί σε ένα ποσοστό της τιμής κλεισίματος της Credit Suisse την Παρασκευή, δήλωσαν τρία άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης.

Η UBS θα καταβάλει τώρα περισσότερα από 0,50 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή μέσω δικών της μετοχών, πολύ κάτω από την τιμή κλεισίματος της Credit Suisse των 1,86 την Παρασκευή. Η UBS συμφώνησε επίσης σε μια άμβλυνση μιας ρήτρας ουσιώδους δυσμενούς αλλαγής που θα ακυρώσει τη συμφωνία εάν τα περιθώρια πιστωτικής αθέτησης της κάνουν άλμα, πρόσθεσαν αυτά τα άτομα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η UBS είχε προχωρήσει σε προσφορά ύψους 1 δισ. δολαρίων, προσφορά που η Credit Suisse χαρακτηρίσει πολύ χαμηλή, σημειώνοντας πως θα πλήξει τους μετόχους και τους εργαζόμενους που κατέχουν εταιρικές μετοχές, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει το Bloomberg.

Μάλιστα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE, Mohamed El-Erian, χαρακτήρισε "απερίσκεπτη" την απόρριψη της προσφοράς της UBS ύψους 1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της από την μεριά της Credit Suisse.

Οι ελβετικές αρχές μάλιστα είχαν εξετάσει και το ενδεχόμενο πλήρης ή μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse ως τη μόνη άλλη βιώσιμη επιλογή πέραν της εξαγοράς από την UBS.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, η ελβετική κυβέρνηση θα παραχωρήσει μια "σημαντική" συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα. Το θέμα και ο ακριβής χρόνος της συνέντευξης τύπου δεν έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, την UBS, ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα