Σταϊκούρας: Είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός

Σταϊκούρας: Είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός

Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε διευκρινίσεις για την πορεία της Οικονομίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει, για να βοηθήσει τους πολίτες.

«Το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ. Μιλάμε για πάνω από 10 δις… Δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις…» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σταϊκούρας.

«Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε νέα μέτρα… Ναι, η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις και από τις προβλέψεις. Ναι, δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος. Ναι, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου επεστράφη στην ελληνική κοινωνία…  Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος. Γιατί πάμε πολύ καλύτερα, όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο» κατέληξε ο κύριος Σταϊκούρας.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κύριος Σταϊκούρας τόνισε ότι «είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα