Ρεύμα: Αλλάζει το μοντέλο των επιδοτήσεων - Εκπλήξεις στους νέους λογαριασμούς

Ρεύμα: Αλλάζει το μοντέλο των επιδοτήσεων - Εκπλήξεις στους νέους λογαριασμούς

Επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα: Χαμένοι όσοι είχαν πολύ χαμηλές τιμές τον Ιανουάριο - Κερδισμένοι όσοι μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος.

Αλλάζει το μοντέλο των επιδοτήσεων για το ρεύμα από τον Φεβρουάριο, καθώς θα επιδοτούνται τα νοικοκυριά με καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Από το επόμενο μήνα, η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια θα αφορά μόνο όσους έχουν μηνιαία κατανάλωση έως 500 Kwh, η οποία διαμορφώνεται στα 4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Έτσι, για αυτήν την κατηγορία των νοικοκυριών, ο λογαριασμός και τον επόμενο μήνα  θα παραμείνει ο ίδιος καθώς για τον Ιανουάριο θα βρίσκεται στα 79,5 €, ενώ το ίδιο ποσό θα πληρώσει το νοικοκυριό και τον Φεβρουάριο.

Για τα νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η επιδότηση θα υπάρχει μόνο εφόσον  εξοικονομηθεί ενέργεια κατά 15%  σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Σε αυτήν την περίπτωση, για ένα νοικοκυριό που δε θα εξοικονομήσει ενέργειας και άρα δε θα έχει επιδότηση:

Χωρίς εξοικονόμηση ενέργειας: Λογαριασμός Ιανουαρίου 225€

Λογαριασμός Φεβρουαρίου: 227,2

H επιβάρυνση είναι μικρή, καθώς παρά το ψαλίδισμα των επιδοτήσεων, τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ήταν κατά 65% μικρότερα.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και για τα εμπορικά τιμολόγια για τα οποία σταματά ο διαχωρισμός και πλέον η επιδότηση είναι οριζόντια και ορίζεται στα 0,02€/kwh.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα