Κληρώνει έκτακτο επίδομα 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Κληρώνει έκτακτο επίδομα 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Με έκτακτο επίδομα εξετάζει η κυβέρνηση να «καλύψει» το «κενό» για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν ήταν στις λίστες των αυξήσεων στις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, μετά την αποκάλυψη ότι το 35% των συνταξιούχων (910.000 στον αριθμό από ένα σύνολο 2.630.000), δεν έλαβε αύξηση λόγω «προσωπικής διαφοράς», το υπουργείο Εργασίας αφήνει τώρα να «διαρρεύσει» ότι επανεξετάζει την… εισοδηματική πολιτική.

Ο σχεδιασμός είναι προεκλογικός, αφού το επίδομα που έχει μπει στο τραπέζι και «κοστολογείται» από το οικονομικό επιτελείο, θα δοθεί σαν άτυπο «Δώρο Πάσχα 2023» κάποια στιγμή τη Μ. Εβδομάδα.

Αλλά και από αυτούς τους 910.000 συνταξιούχους δεν φαίνεται ότι θα πάρουν όλοι το ποσό της επιταγής ακρίβειας. Θα συμπεριληφθούν στις λίστες εκείνοι οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από 800 - 1.000 ευρώ και δεν είχαν πάρει επιταγή ακρίβειας ούτε πέρσι το Πάσχα, αλλά ούτε και τα Χριστούγεννα.

Από τις προηγούμενες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι έχει σχεδόν «κλειδώσει» νέος γύρος επιταγής ακρίβειας και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 250-300 ευρώ. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα.

Μισοάδειο το «καλάθι» Μητσοτάκη
Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis.gr στην αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, η οποία αναμένεται να γίνει από τον πρωθυπουργό το αργότερο στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, η κυβέρνηση θα αρχίσει να ανακοινώνει σταδιακά μια σειρά από επιδόματα και παροχές.

 
Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής, φαίνεται να έχει κλειδώσει το έκτακτο επίδομα Πάσχα, το οποίο θα είναι ανάλογο αυτού που δόθηκε τα Χριστούγεννα, ύψους περίπου 300 ευρώ, με διευρυμένη βάση δικαιούχων. Το επίδομα προγραμματίζεται να δοθεί στις αρχές Απριλίου, λίγο πριν τις κάλπες.

Επίσης, μέσα στο Φεβρουάριο, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το ακριβές ποσοστό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία όπως δείχνουν θα «κλειδώσει» στο 7,7%, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναζητεί ένα ακόμα pass, με πλατιά βάση δικαιούχων, ενώ προγραμματίζεται και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Όπως φάνηκε από πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό επιτελείο έχει μεγάλη αγωνία για το πως θα αποτυπωθεί η κοινωνική πίεση που προκαλεί η ακρίβεια και πώς θα κινηθεί εκλογικά η λεγόμενη μεσαία τάξη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα