Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε κεντρική αεροπορική βάση στην Κριμαία, λέει το Κίεβο

Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε κεντρική αεροπορική βάση στην Κριμαία, λέει το Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε μια μεγάλη αεροπορική βάση βαθιά μέσα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη ρωσική αεροπορική βάση προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας.

"Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφιοντόροφκα", διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Οι εκρήξεις

Τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν σήμερα αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφεντόριβκα στη δυτική Κριμαία.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετές μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν το απόγευμα στρατιωτική αεροπορική βάση στην Κριμαία που ελέγχεται από τη Ρωσία ενώ μαύρο σηκώθηκε μαύρο σύννεφο που έτρεψε λουόμενους σε φυγή από τις κοντινές παραλίες.

 Τουλάχιστον 12 διαφορετικές εκρήξεις αναφέρθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με διάφορες πηγές, στη διάρκεια ενός λεπτού γύρω στις 15:30 τοπική ώρα σήμερα το απόγευμα.

 Μια άλλη έκρηξη προκλήθηκε περίπου 30 λεπτά αργότερα, προκαλώντας μεγάλα λοφία πυκνού μαύρου καπνού να φιδωθούν από την κατεύθυνση της βάσης στη Novofedorivka, στη Δυτική Κριμαία.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

 Ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε μεταβεί στην περιοχή και ότι «διευκρινίζονται οι περιστάσεις».

Ένας σύμβουλος του κυβερνήτη επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή αιτία, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Αναπτύχθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα