Ο χάρτης των τιμών ενοικίασης εξοχικής κατοικίας – Πού βρίσκονται τα πιο οικονομικά

Ο χάρτης των τιμών ενοικίασης εξοχικής κατοικίας – Πού βρίσκονται τα πιο οικονομικά

Ο Αύγουστος, ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους (κυρίως εργαζόμενους) πλησιάζει. Όσοι δεν έχουν εξοχικό ή κάποιο σπίτι παραθαλάσσιο για να φύγουν λίγες μέρες από το κλεινόν άστυ, έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνά τους για εξοχική κατοικία.

Οι τιμές των εξοχικών παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν, με τις επιδόσεις να είναι μικτές.

 Η «πρώτη ύλη» που τροφοδοτεί την άνοδο των αξιών σχετίζεται με την ακρίβεια. Ο κόσμος προτιμάει ένα εξοχικό σε παραθαλάσσιο μέρος κοντά στην πόλη που βρίσκεται, ώστε να μην έχει πολλά έξοδα μετακίνησης.

Επιπλέον καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει και ο νέες συνήθειες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ο φόβος της νόσησης του κορονοϊού έχει αυξήσει τη ζήτηση των εξοχικών κατοικιών και στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για όλους είναι να σχεδιάσουν καλά τις διακοπές τους και κυρίως το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια τους, ώστε να μη βγουν εκτός προϋπολογισμού. Οι Έλληνες που παραδοσιακά περιμένουν την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουν το που θα πάνε διακοπές, φέτος θα δυσκολευτούν ίσως περισσότερο όχι μόνο να βρουν προορισμό, αλλά κυρίως να ανταπεξέλθουν στο κόστος των διακοπών.

Η λογική της μίσθωση εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν μετρά δεκαετίες για τους Έλληνες εκδρομείς των καλοκαιρινών μηνών. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ήταν τρίμηνη ή/και τετράμηνη με έναρξη τα τέλη Μάϊου, αρχές Ιουνίου και λήξη τέλη Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με το μήνα, είτε με τη σεζόν, διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητα του στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές του. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως.

Τη φετινή χρονιά οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης καταγράφουν αυξητικές τάσεις, στην Ανάβυσσο κατοικία 120τμ μισθώνεται προς 1.700€/μήνα τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Αρτέμιδα κατοικία 60τμ προς 1.300€/μήνα, τη Παλαιά Φώκαια κατοικία 40τμ προς 1.000€/μήνα, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 70τμ προς 5.500€ και στο Λαύριο κατοικία 90τμ προς 3.000€, για το τρίμηνο του καλοκαιριού. Παρόμοια εικόνα καταγράφεται τόσο στα παράλια του Νομού Κορινθίας που αποτελεί κοντινό προορισμό, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου.

Το Newsbeast σας παρουσιάζει τον χάρτη των τιμών εξοχικής κατοικίας, με τη βοήθεια του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, κ. Θεμιστοκλή Μπάκα.Δείτε αναλυτικά πού κυμαίνονται οι τιμές των εξοχικών ανά περιοχή στην Αττική:
   
Οι τιμές ΕΔΩ ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα