Power Pass: Ακυρώθηκαν από λάθος αιτήσεις – Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τα χρήματα

Power Pass: Ακυρώθηκαν από λάθος αιτήσεις – Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τα χρήματα

Σε άμεσο επανέλεγχο και υποβολή εκ νέου της αίτησης για το επίδομα ρεύματος στην πλατφόρμα Power Pass, πρέπει να προβούν όσοι έκαναν εκ των υστέρων τη δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, ή άλλαξαν στοιχεία αυτής στο Taxisnet. 
Η πλατφόρμα Power Pass βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε1.

Και όσοι ήθελαν να κάνουν διόρθωση κύριας κατοικίας για τον μήνα Δεκέμβριο, δεν μπορούσαν να την κάνουν στην πλατφόρμα power pass, εάν είχαν ήδη υποβάλει ήδη τη φετινή δήλωση Ε1 και είχαν δηλώσει άλλη κύρια κατοικία το 2021.

Τι πρέπει να κάνετε
   
Πρακτικά υπερισχύει τι έχουν δηλώσει στο Ε1 και «σβήνει» ό,τι γράφεται στην πλατφόρμα Power Pass.

Για αυτό πρέπει να αλλάξουν πρώτα το φετινό Ε1, πριν κάνουν την σχετική διόρθωση στην αίτηση για Power Pass.

Χιλιάδες φορολογούμενοι που μπήκαν πρώτα στο Power Pass για το επίδομα έπειτα στο Taxisnet για την δήλωση Ε1, ουσιαστικά ακύρωσαν την αίτηση που είχαν κάνει!

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έτσι να ελέγξουν για άλλη μια φορά, εφόσον πρώτα θα έχουν υποβάλει οριστικά το Ε1 στο Taxisnet, εάν η σχετική ένδειξη της αίτησής του στο Power Pass μεταβλήθηκε από «ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» σε «ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ».

Έτσι, ενώ 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει φορολογική δήλωση, θα κινδυνεύσουν να χάσουν το Power Pass εάν -μέχρι τις 5 Ιουλίου που δόθηκε παράταση– υποβάλουν πρώτα την αίτηση για το επίδομα και ύστερα την φορολογική τους δήλωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα