Τράπεζες: Έρχεται έκρηξη πλειστηριασμών το επόμενο δίμηνο – Πως να προστατευτείτε

Τράπεζες: Έρχεται έκρηξη πλειστηριασμών το επόμενο δίμηνο – Πως να προστατευτείτε

Έκρηξη πλειστηριασμών αναμένουν τραπεζικοί παράγοντες το επόμενο δίμηνο. Ήδη 1.300 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί μόλις για την επόμενη εβδομάδα.

Επισπεύδοντες πλέον στους πλειστηριασμούς είναι τα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία έχουν αγοράσει τα δάνεια με υποθήκη που έχουν τιτλοποιήσει ή πουλήσει απευθείας οι τράπεζες και, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης.

Σύμφωνα με άρθρο στο  topontiki.gr, τα ακίνητα που συνοδεύουν τα δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί φτάνουν τις 500.000-600.000 και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών των ακινήτων εκτιμάται ότι θα παραμείνει στους ιδιοκτήτες τους μέσα από ρυθμίσεις των οφειλών τους, ο αριθμός αυτών που θα βγουν προς πώληση στην αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000.

Πώς μπορούν να τον αποτρέψουν οι ευάλωτοι πολίτες

Οι ευάλωτοι οφειλέτες προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό της κατοικίας τους, μπορούν να κάνουν μία αίτηση μέσω της πλατφόρμας www.keyd.gov.gr, ώστε να δοθεί αναστολή της διαδικασίας μέχρι και 15 μήνες.

«Οι οφειλέτες πρέπει να επαγρυπνούν. Αφενός είτε να προχωρήσουν σε διαδικασία εξωδικαστική επίλυσης της οφειλής τους, είτε να δουν εάν είναι ευάλωτοι οφειλέτες ώστε να τύχουν αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης» προσέθεσε η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα