Κατρακύλα για το Bitcoin: Έπεσε κάτω και από τα 21.000 δολάρια – Μεγάλες απώλειες για τα κρυπτονομίσματα

Κατρακύλα για το Bitcoin: Έπεσε κάτω και από τα 21.000 δολάρια – Μεγάλες απώλειες για τα κρυπτονομίσματα

Σταματημό δεν έχει η πτωτική πορεία της τιμής του Bitcoin, ενώ ισχυρές πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Όπως αναφέρει άρθρο στο topontiki.gr συγκεκριμένα το Bitcoin, προς στιγμήν, έπεσε σήμερα λίγο κάτω ακόμα και από τα 21.000 δολάρια, ενώ το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε σχεδόν 14% τις τελευταίες 24 ώρες.

Να σημειωθεί ότι το Bitcoin κυμαινόταν περίπου στα 21.800 δολάρια την Τρίτη στην Ασία.

Συνολικά έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε το Νοέμβριο του 2021.

Παράλληλα, το Εthereum υποχώρησε περισσότερο από 12%, σύμφωνα με στοιχεία της Coinbase.

Τα κρυπτονομίσματα δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα τη Δευτέρα και πλατφόρμες συναλλαγών, όπως η Celsius και η Binance, σταμάτησαν τις αναλήψεις ενώ ορισμένες εταιρείες προχώρησαν σε περικοπή θέσεων εργασίας.

«Τα πάντα φλέγονται αυτή τη στιγμή, είτε είναι οι μετοχές, είτε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, είτε οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Nirmal Ranga, επικεφαλής συναλλαγών και τεχνικής ανάλυσης στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ZebPay.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά είναι… φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Τεχνικά, οι αγορές φαίνονται υπερπουλημένες και πρέπει να υπάρξει κάποιο κατώτατο όριο που πρόκειται να φτάσουμε με το Bitcoin στο προσεχές μέλλον», είπε ο ίδιος στο CNBC.