Πολιτική αντιπαράθεση για τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και το μέλος της κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης μίλησαν στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τα πιο σημαντικά και για την κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση ως προς το οικονομικό σκέλος γίνεται σε τρεις άξονες. Ο ένας είναι η άμεση στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω της παγκόσμιας πληθωρικής κρίσης κυρίως στην ενέργεια. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη» είπε ο γραμματέας της Ν.Δ, Παύλος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια είπε πως ο ΕΝΦΙΑ μαζί με άλλους 50 φόρους μειώθηκε οριζόντια, για 8 στους 10 πολίτες.

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ο κ. Μαρινάκης  εκτίμησε πως θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε πως οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εγώ πηγαίνω σε προτάσεις, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ σε βασικά αγαθά κατανάλωσης, παρέμβαση περισσότερη της ΔΕΗ» συμπλήρωσε.

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Ξεκαλάκης είπε πως από τα δημοσκοπικά ευρήματα διαφαίνεται πως  η ΝΔ απέχει πολύ από τον στόχο της αυτοδυναμίας και ότι υποχωρεί η κοινωνική της επιρροή.

«Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ είναι το μόνο κόμμα το οποίο φαίνεται να το εμπιστεύονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες και φιλοδοξούμε μετά από τις διεργασίες του συνεδρίου μας να προβάλλουμε προγραμματικές θέσεις, οι οποίες θα δώσουνε πειστικές απαντήσεις  και λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα