Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 39 ευρώ η επιδότηση – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 39 ευρώ η επιδότηση – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Τριπλό ανάχωμα στο τσουνάμι των αυξήσεων στην ενέργεια, επιχειρεί να ορθώσει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, υπερδιπλασιάζεται η μηνιαία επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τις επιχειρήσεις , ενώ «παγώνουν» για ένα δίμηνο τα τέλη χρήσης του δικτύου φωταερίου.

Για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση στα 39 ευρώ ανά μήνα, ενώ αυξάνεται περαιτέρω για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Για παράδειγμα έτσι εάν νοικοκυριό με κατανάλωση 300kwh όταν τον Άυγουστο θα πλήρωνε 66€ ,τον Νοέμβριο θα έπρεπε να πληρώσει χωρίς την επιδότηση 110€, μετά και την επιδότηση ο καταναλώτης θα δει μια αύξηση περίπου 5 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, η πληρωμή υπηρεσιών κοινής ωφελείας. «Για επιχειρήσεις με τα εξής χαρακτηριστικά κατανάλωσης: βιομηχανικές χρήσεις χαμηλής τάσης, βιομηχανικές χρήσεις μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Έτσι μια επιχείρηση που λειτουργεί με μεσαία τάση θα γλιτώσει 17,90 ευρώ ανα 1.000 κιλοβατώρες.

Επιπλέον επιδότηση προβλέπεται για το φυσικό αέριο καθώς ένα νοικοκυριό δε θα πληρώσει για δύο μήνες τέλη χρήσης δικτύου. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό θα δει τον λογαριασμό του να μειώνεται από 20 έως 40 ευρώ τον μήνα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται.

Πηγή:Mega.com
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα