Εξοικονομώ 2021: Άσχημα νέα για χιλιάδες ιδιοκτήτες – Ο κόφτης της τελευταίας στιγμής

Εξοικονομώ 2021: Άσχημα νέα για χιλιάδες ιδιοκτήτες – Ο κόφτης της τελευταίας στιγμής

Προς τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ και χιλιάδες ιδιοκτήτες ετοιμάζουν τις αιτήσεις τους. 

Ωστόσο, στο τελικό κείμενο του προγράμματος για το 2021 ενσωματώθηκε την τελευταία στιγμή μια προϋπόθεση που πετά αυτόματα εκτός χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Και αυτή δεν είναι άλλη από τον κόφτη που μπαίνει στα ακίνητά που αποκτήθηκαν μέσα στο 2021.

Συγκεκριμένα, οι τελικές ρυθμίσεις του προγράμματος αποκλείουν όλα τα εμπράγματα δικαιώματα που αποκτήθηκαν εντός του 2021.

Δηλαδή ένα παλαιό ακίνητο που αποκτήθηκε φέτος αποκλείεται από το πρόγραμμα ανεξάρτητα από τα άλλα κριτήρια που τυχόν καλύπτει ο ιδιοκτήτης. 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται δεκτή αίτηση ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικία, της οποίας το εμπράγματο δικαίωμα αποκτήθηκε μετά από την 31/12/2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου)

Στο προσχέδιο του προγράμματος που είχε δοθεί στη δημοσιότητα υπήρχε πρόνοια για τα κριτήρια συμμετοχής και των ακινήτων που αγοράστηκαν μέσα στο 2021.

Η πλατφόρμα για το Νέο Εξοικονομώ προβλέπεται να ανοίξει προς τα τέλη Νοεμβρίου, όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξη της η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα