Θεοχάρης: Ελεύθερα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα, πλην της Αττικής, οι Ολλανδοί τουρίστες

Θεοχάρης: Ελεύθερα θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα, πλην της Αττικής, οι Ολλανδοί τουρίστες

Να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα, πλην της Αττικής, θα μπορούν από την Κυριακή οι Ολλανδοί τουρίστες, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στις σελίδες στο twitter και στο facebook του υπουργείου Τουρισμού.

«Να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα (πλην της Αττικής) θα μπορούν από την Κυριακή οι Ολλανδοί τουρίστες. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά το πρόσφατο ταξίδι του Υπ. Τουρισμού Θεοχάρη Harry Theoharis στην Ολλανδία και τις επαφές του με την υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, κα Anita van den Ende» γράφει το υπουργείο στον επίσημο λογαριασμό στο twitter.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επισημαίνει: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη το άνοιγμα της αγοράς για τους Ολλανδούς τουρίστες για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης προς την χώρα μας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα: υγειονομικό, τεχνικό και πολιτικό». 

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι εκτός του καταλόγου με τις «περιοχές κινδύνου» από την Κυριακή για την Γερμανία, γεγονός που είχε σχολιαστεί θετικά από τον υπουργό Τουρισμού, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το «πράσινο» φως για τους Βρετανούς τουρίστες, ώστε να ταξιδεύουν χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.