Αναστολές τριών ταχυτήτων το Μάιο. Πότε θα πληρωθεί η αναστολή εργασίας για τον Απρίλιο;

Αναστολές τριών ταχυτήτων το Μάιο. Πότε θα πληρωθεί η αναστολή εργασίας για τον Απρίλιο;

Από σήμερα οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώνουν τους εργαζόμενους σε αναστολή, καθώς άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Από σήμερα και για έξι ημέρες, μέχρι δηλαδή και τις 12 Μαΐου, οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν τις αναστολές που αφορούν στο χρονικό διάστημα από 1η έως τις 12 Μαΐου. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν και τις αναστολές που αφορούν σε ολόκληρο το μήνα, αλλά και σε μέρος αυτού.

Από τις 13 Μαΐου και μετά η δήλωση της αναστολής θα πρέπει να γίνεται με προαναγγελία.

Οι κλειστές επιχειρήσεις, όπως οι επιχειρήσεις στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, μπορούν να βάλουν το 100% των εργαζομένων τους σε αναστολή.

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να μην παρουσιάζουν αύξηση του τζίρου, ενώ σε αναστολή δεν μπορούν να βγουν και οι εργαζόμενοι που εργάζονται με ημιαπασχόληση.

Στην εστίαση, τέλος, ισχύει ειδικό καθεστώς, καθώς δεν υπάρχει το κριτήριο του τζίρου, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορούν να βγουν σε αναστολή εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση.

Μέσα στον Μάιο, όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Απρίλιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Όσοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ καθώς και τμήμα του δώρου Πάσχα που αναλογεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι πληρωμές του επιδόματος αναμένεται να γίνουν εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου όπως συνήθως συμβαίνει.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους γύρω στις 10 Μαΐου, τη δεύτερη δηλαδή Δευτέρα του μήνα.
Εντούτοις, οι δικαιούχοι θα λάβουν και ένα ποσό ως δώρο Πάσχα που αναλογεί στον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αυτό πρόκειται να καταβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα