Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες

Επιστρεπτέα 7: Δεύτερη ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα MyBussinessSupport, προκειμένου πολλοί επαγγελματίες που δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν ποσά από τον 7ο και τελευταίο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τη Μεγάλη Πέμπτη. Βέβαια, η τελική αίτηση χορήγησης σημαίνει αυτόματα και αποδοχή των όρων, όπως για παράδειγμα της διατήρησης του προσωπικού έως και τον Αύγουστο του 2021. Το ποσό που θα διατεθεί στον έβδομο κύκλο θα είναι ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το ήμισυ, δηλαδή το 50%, δεν επιστρέφεται στο κράτος.

Με τις πληρωμές του 7ου κύκλου, συνολικά θα έχουν πέσει στην οικονομία 8,4 δισ. ευρώ μέσω του σχήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά «τα Έσοδά τους» επιλέγοντας την σχετική εντολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «MyBussinessSupport», αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος».

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα