Εστίαση: Χωρίς SMS, μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι και με ωράριο. Όλα τα μέτρα

Εστίαση: Χωρίς SMS, μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι και με ωράριο. Όλα τα μέτρα

Με αποστάσεις, παρουσία μόνο καθήμενων πελατών και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι επιχειρήσεις εστίασης που θα κλείνουν πριν τις 23.00 τη νύχτα.
Χωρίς SMS για τους πελάτες αλλά και με το ωράριο λειτουργίας έως τις 23.00 το βράδυ θα λειτουργήσει η εστίαση.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στα ερωτήματα επιχειρηματιών και καταναλωτών.

Με τραπέζια μόνο έξω, 6 άτομα ανά τραπέζι και αποστάσεις από 0,90 – 1,80 μ. ανάλογα με τη διάταξη των τραπεζιών, θα είναι οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων.

Η έλλειψη ρευστότητας βέβαια είναι για πολλούς το μεγαλύτερο εμπόδιο, αφού η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης θα ενεργοποιηθεί αργότερα, μέσα στο Μάιο.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν τα καταστήματα εν μέσω αργιών, προκειμένου να υποδεχθούν καταναλωτές μια μέρα μετά το Πάσχα, ενώ θα πρέπει να ανεφοδιάσουν τα καταστήματά τους χωρίς να μπορούν να προβλέψουν τα επίπεδα ζήτησης αμέσως μετά το Πάσχα.

Χαμένοι βέβαια είναι όσοι δε διαθέτουν καθόλου εξωτερικούς χώρους, καθώς δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Έτσι λοιπόν θα έχουμε δύο φορές την εβδομάδα self test για τους εργαζομένους, απολύμανση των καταλόγων, αποστάσεις στα τραπέζια μέχρι έξι ατόμων και αντισηπτικό πάνω σε αυτά. Θα επιτρέπονται δε μόνο καθήμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε πως θα:

Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να  υπάρχει αντισηπτικό.
Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη θα είναι 90 cm - 1,2 m- 1,8m.
Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ.
Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.
   

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν:

με τον ΚΑΔ 56.10,

υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03,
υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06,
υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07,
υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.
Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα