Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ελαφρύνσεις, κατάργηση τεκμηρίων και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ελαφρύνσεις, κατάργηση τεκμηρίων και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία θα γίνει μετά το Πάσχα.

Η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 δόσεις, με τις δηλώσεις να γίνονται έως 28/7 με την πρώτη να ξεκινά στις 30 Ιουλίου. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ το ποσό που θα προκύψει έως 30/7 θα έχουν έκπτωση 3%.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε 6 δόσεις, με την 1η να καταβάλλεται  στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ελαφρύνσεις στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος και θα αφορούν στα εισοδήματα του 2020 φέρνει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, μεταξύ αυτών θα είναι η κατάργηση των τεκμηρίων για τους πληγέντες της πανδημίας, ενώ χωρίς πέναλτι θα είναι οι ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληγέντες και όσους είναι άνω των 60 ετών.

Τι ισχύει για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις
Στο πεδίο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτρο δε θα εφαρμοστεί για το 30% του εισοδήματος των πληττόμενων από την πανδημία πολιτών.

Επιπλέον, το μέτρο των e-αποδείξεων δε θα εφαρμοστεί και για φορολογουμένους άνω των 60 ετών. Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους που έχουν συλλέξει e-αποδείξεις σε ποσοστό 20 – 30%, το πέναλτι του 22% που καλούνταν να πληρώσουν μέχρι πρότινος, πλέον μειώνεται στο 50%.

Το έκτακτο εισόδημα των 534 ευρώ που έλαβαν όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, δε θα υπολογίζεται στην υποχρέωση του φορολογούμενου να συλλέξει το 30%.

Ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία, εργαζόμενοι σε αναστολή, εργαζόμενοι στο «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ», ιδιοκτήτες ακινήτων με «κουρεμένα» ενοίκια, απαλλάσσονται πλήρως από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα