Εξοικονομώ - Αυτονομώ: 3.124 αιτήσεις εγκρίθηκαν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: 3.124 αιτήσεις εγκρίθηκαν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με την έγκριση λιγότερων από τις μισές αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξανάνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», ύστερα από την 15νθήμερη αναβολή του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η πλατφόρμα άνοιξε στις 10:00 για την υποβολή αιτήσεων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έκλεισε στις 10.46. Συνολικά υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124, δεσμεύοντας ποσό 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 22.000 ευρώ.

Μετά τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης ανήλθε σε περίπου 15 λεπτά έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ακολουθεί την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2021 και την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, θα πάρουν σειρά οι αιτήσεις που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) για όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα