Για ποιους παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021

Για ποιους παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 η ασφαλιστική ικανότητα για πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων, των εργαζομένων στα ναυπηγεία αλλά και των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ψηφίστηκε τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου του 2020 από τη Βουλή.

Αναλυτικά, η τροπολογία παρατείνει την ασφαλιστική ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 των εργαζομένων (και των μελών των οικογενειών τους) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, των αναβατών ιπποδρόμων αλλά και προσώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018 στην Αττική. 

Επίσης παρατείνεται αναδρομικά η ασφαλιστική ικανότητα για το ίδιο χρονικό διάστημα των ελευθέρων επαγγελματιών που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών και υπερήλικων ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα επανεξετάζεται και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα