Στέλιος Πέτσας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό και εστίαση μέχρι την Άνοιξη

Στέλιος Πέτσας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό και εστίαση μέχρι την Άνοιξη

Τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση από ένα πακέτο που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας, για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων, από το Φθινόπωρο μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο, όταν θα ξαναξεκινήσει η τουριστική σεζόν, προανήγγειλε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ1. Τα μέτρα αυτά θα παρουσιαστούν από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Είπε για το θέμα αυτό ο κ.Πέτσας: 

Είμαστε μέσα στην κοινωνία, δεν είμαστε αποκομμένοι από αυτή. Καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος που εργάζεται στην εστίαση ή στον τουρισμό έχει πολύ μεγαλύτερα έσοδα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, ακόμη και Σεπτέμβριο, σε σχέση  με τον μέσο όρο των άλλων μηνών και γι’ αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί με κάποιον τρόπο το χαμένο εισόδημά του. Είναι θετικό ότι ανοίξαμε τον τουρισμό και αντί να έχουμε μηδέν έσοδα θα έχουμε περίπου 5 δισ. έσοδα. Είναι ένα νούμερο σημαντικό, που φυσικά υπολείπεται πολύ από τα 18,2 δισ. εσόδων από τον τουρισμό που είχαμε πέρυσι, αλλά είναι ένα νούμερο πολύ καλύτερο από το μηδέν.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θα πει ο Πρωθυπουργός είναι ότι θα έχουμε συνέχιση, επέκταση, της διάρκειας των μέτρων που υπήρχαν μέχρι τώρα, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση από ένα πακέτο που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας, για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων, από το Φθινόπωρο μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο, όταν θα ξαναξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Στις 12-13 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα αναπτύξει όλο το πλέγμα των πολιτικών που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας.

Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών – κάτι το οποίο είναι βασικό και το οποίο θα ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό, γιατί είναι συμβατό με όλη μας την πολιτική- ανακουφίζει αυτούς που είχαν εισοδήματα.  Θα υπάρξουν επίσης προγράμματα για την στήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση βασικών τους υποχρεώσεων που είναι τρέχοντα, είτε είναι τα δάνειά τους, είτε είναι οι υποχρεώσεις παρελθόντων μηνών στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα αυτά θα έχουν μια ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτά. Σκοπός είναι να έχουμε πλήρη αξιοποίηση του μεγάλου χρηματοδοτικού πακέτου που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό δουλεύουμε, ώστε μέχρι 15 Οκτωβρίου να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε τις οριστικές μας προτάσεις στην Κομισιόν. Όλες αυτές οι δράσεις που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό. Θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι ότι τα χρήματα του «Προγράμματος Sure», το οποίο έχει να κάνει κυρίως με την ενίσχυση των εργαζομένων, αντιστοιχούν σε 2,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα