Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Για την πληρωμή των αναδρομικών μίλησε ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα πληρωθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα θα έχει φέτος ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς προστίθεται και το 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών. Δήλωσε, ωστόσο, πως ταμειακά υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι. Ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της πανδημίας, και επεσήμανε, ότι εάν σε αυτή τη διαφορά των 6 δισ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις τίτλων, προκύπτει ότι έχουν δαπανηθεί από εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, περίπου 14 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως είπε «οφείλουμε να έχουμε ταμειακά διαθέσιμα για πολλές διαφορετικές ανάγκες» κάτι για το οποίο «φροντίζει η ελληνική κυβέρνηση». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το ποσό εφάπαξ που θα καταβληθεί είναι 900 εκατ. ευρώ, ενώ διαγράφονται δώρα και επικουρικές.

 

ethnos