Γιατί μένουν κλειστά τα εποχικά καταλύματα του Αγίου Πνεύματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έγινε η επιλογή να ανοίξουν μετά το τριήμερο για να μην υπάρξει πισωγύρισμα με τον κορονοϊό

Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά τα τουριστικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μιλώντας στον ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έγινε η επιλογή να ανοίξουν μετά το τριήμερο για να μην υπάρξει πισωγύρισμα με τον κορονοϊό, και για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η κίνηση προς τα νησιά «από ανθρώπους που θα πήγαιναν γιατί έχουν ένα σπίτι ή επειδή είναι η καταγωγή τους και όχι για απότομες μετακινήσεις από το Κέντρο προς την Περιφέρεια και τα νησιά».
«Θα μεταμορφώσουμε τη χώρα»

Για το ζήτημα της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στα ποσά που θα εισρεύσουν στη χώρα μας από το πρόγραμμα για την στήριξη της οικονομίας, πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

«Άρα, μιλάμε για την επόμενη περίοδο, από το 2021 και μετά, για ένα ποσό πάνω από 50 δισ. ευρώ, για πάνω από το ¼ του ΑΕΠ. Είναι τεράστιο το νούμερο. Και είναι τεράστια και η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο που θα πηγαίνει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα και πραγματικά θα την μεταμορφώνει. Τα χρήματα αυτά θα τα επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό, υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα, για να ετοιμαστεί πρώτα το σχέδιο» είπε ο κ.Πέτσας.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου έχει ανατεθεί σε μια επιτροπή, η οποία αποτελείται από πολύ καταξιωμένους οικονομολόγους με επικεφαλής τον νομπελίστα κ. Πισσαρίδη.

Μάλιστα όρισε έναν χρονικό ορίζοντα περί τον Σεπτέμβριο, όπου η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη περίοδο, το οποίο θα ενσωματωθεί και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της επόμενης τριετίας.

Τέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο σχέδιό του «έλεγε “θέλω 26 δισ. να τα ξοδέψετε τώρα”, χωρίς να έχει υπόψη ούτε αν αυτά τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, ούτε αν θα υπάρχει απόθεμα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση τους καλοκαιρινούς μήνες»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα