Επανήλθε η δυνατότητα μεταβολής της διεύθυνσης φορολογικής κατοικίας μέσω taxisnet

Επανήλθε η δυνατότητα μεταβολής της διεύθυνσης φορολογικής κατοικίας μέσω taxisnet

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή επανήλθε η δυνατότητα μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν διεκπεραίωνε δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, από φυσικά πρόσωπα.

Η σχετική απόφαση, όπως αναφέρει το insider.gr, ίσχυε για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονταν από το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ήτοι την Κυριακή 24 Μαΐου.

Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή επανήλθε η δυνατότητα μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Από τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, παύει η εφαρμογή της Α. 1077/2020 Απόφασης Διοικητή ΑΑΔΕ.

Εν όψει των ανωτέρω, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας και υπέβαλαν σχετική αίτηση από 04.04.2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης Α.1077/2020 και έως 24.05.2020, θα υποβάλλουν νέα αίτηση ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet κατά τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1123/2014».

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα