Το σχέδιο για τον τουρισμό: Μείωση ΦΠΑ, κατάργηση τέλους διανυκτέρευσης, επίδομα σε εργαζόμενους

Το σχέδιο για τον τουρισμό: Μείωση ΦΠΑ, κατάργηση τέλους διανυκτέρευσης, επίδομα σε εργαζόμενους

Οι τελευταίες συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μαξίμου πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού αύριο το απόγευμα στο οποίο θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα σχέδιο "ομπρέλα" που θα ενισχύει οικονομικά τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης. Παράλληλα θα υπάρξει επίδομα για το προσωπικό, ενώ θα αυξηθεί και ο χρόνος του κοινωνικού τουρισμού.

Τα σύνορα της χώρας αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου και ανάλογα με την πορεία της νόσου τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ενισχύσει τον οδικό τουρισμό καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν λόγω της πανδημίας να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Έτσι αναμένεται να ενισχυθεί η συνεργασία με τις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα νησιά θα μοιραστούν σε τρεις κατηγορείς. Χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, ανάλογα δηλαδή με το πόσο ισχυρό είναι το υγειονομικό σύστημα αλλά και τις υποδομές που έχουν γενικότερα τα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα