Κομισιόν: Οι συζητήσεις για την α' κατοικία θα λάβουν υπόψιν την κρίση λόγω κορoνοϊού

Οι συζητήσεις για την προστασία  της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς συνεχίζονται στο πλαίσιο της 6ης αξιολόγησης, αλλά θα λάβουν υπόψιν και τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, απάντησε σήμερα σε ερώτημα του real.gr η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν για το θέμα Μάρτα Βιερτσορέκ.

"Οι συζητήσεις με την Αθήνα για την προετοιμασία της 6ης ενισχυμένης έκθεσης παρακολούθησης συνεχίζονται, πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τις τρέχουσες συνθήκες και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, σχετικά με το συγκεκριμένο ερώτημα σχετικά με την επέκταση της προστασίας του πρωτογενούς συστήματος διαμονής, συνεχίζονται πράγματι οι συζητήσεις, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω επί του παρόντος τα αποτελέσματα ή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις", απάντησε συγκεκριμένα η Μάρτα Βιερτσορέκ.

Κληθείσα να εξηγήσει αν η θέση της Κομισιόν έχει αλλάξει σημείωσε: "το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις που θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα και θα λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού".

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα