Κορονοϊός: Έκπτωση έως 25% στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ – Ποιους θα αφορά

Κορονοϊός: Έκπτωση έως 25% στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ – Ποιους θα αφορά

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διευρύνει συνεχώς την περίμετρο προστασίας και οικονομικής στήριξης των νοικοκυριών από την επέλαση του κορωνοϊού, εντάσσοντας περισσότερους δικαιούχους στην έκπτωση 40% του ενοικίου για τον Απρίλιο, ενώ σχεδιάζει εκπτώσεις στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ οι οποίες θα φθάνουν έως 25% όχι μόνο για όσους εισπράττουν μειωμένα εισοδήματα από ακίνητα, αλλά για όλους τους έχοντες ακίνητη περιουσία, υπό προϋποθέσεις. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολογικά κίνητρα για όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητων. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας τόσο των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού όσο και των κρατικών ταμείων δρομολογούνται εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ από 5% έως 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, τα σενάρια που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο προβλέπουν:

  • Έκπτωση έως 25% στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογουμένους που εισπράττουν μειωμένα εισοδήματα λόγω του μέτρου της έκπτωσης 40% στα μισθώματα από τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Μάλιστα το μέτρο, όπως διευκρίνισε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αφορά και τους πληττόμενους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών - επιστημόνων καθώς και τους εργαζομένους τους εφόσον η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια η έκπτωση θα παρέχεται με την εφάπαξ πληρωμή του φόρου.
  • Έκπτωση 5%-10% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περίπτωση που επιλέξουν να μην εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις αλλά εφάπαξ.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα