Σταϊκούρας: Αισιόδοξος πως το σημερινό Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία

Σταϊκούρας: Αισιόδοξος πως το σημερινό  Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία

 Αισιόδοξος πως το σημερινό  Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για ένα συνολικό και συνεκτικό πακέτο στη βάση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Δείχνοντας εμφανή δυσαρέσκεια για το ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία ο κ. Σταϊκούρας φρόντισε να στείλει μήνυμα στους ομολόγους του ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης πως τοπρόβλημα είναι κοινό λέγοντας χαρακτηριστικά : “Καμία χώρα δεν είναι αρκετά ισχυρή και έτοιμη ώστε να ανταπεξέλθει μόνη της στις τεράστιες επιβαρύνσεις που γεννά η πανδημία. Απολύτως ασφαλή και μόνιμα καταφύγια δεν υπάρχουν ούτε για τα βουβάλια ούτε για τους βατράχους. Ο εχθρός είναι κοινός. Απαιτούνται λύσεις κοινές μακριά από περιορισμούς και αγκυλώσεις”.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά στα μέτρα τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί όμως παρά το ότι αγγίζουν σχεδόν τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν κατηγορηματικός πως δεν επαρκούν. 

“Το συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο. Με άγρυπνο το μάτι στον κορωνοϊό αλλά το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Διεκδικούμε επιπλέον πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν επιπλέον ενέσεις ρευστότητας με την έκδοση κοινού Ευρωπαϊκού αξιογράφου και άλλων καινοτόμων  λύσεων όπως η αξιοποίηση του τρέχοντος προϋπολογισμού και η  αναδιάταξη του προσεχούς δημοσιονομικού πλαισίου. Το προχθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία. Ευελπιστώ πως αυτό θα φίνει σήμερα με συνολικό, συνεκτικό πακέτο μέτρων που θα αποδεικνύει ότι αυτά τα μέτρα εμφορούνται από την αξία της αλληλεγγύης που αποτελεί τη βάση Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και με βάση την ιδέα ότι το πακεέτο δεν θα είναι κατώτερο των περιστάσεων ούτε θα δείχνει ατολμία. Αυτό περιμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες” είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα