Eurogroup: Επίθεση της Γαλλίας στην Ολλανδία: Ακατανόητη η παρεμπόδιση συμφωνίας

Eurogroup: Επίθεση της Γαλλίας στην Ολλανδία: Ακατανόητη η παρεμπόδιση συμφωνίας

Έντονη είναι η αντίδραση της Γαλλίας για τη συμπεριφορά της Ολλανδίας, όσον αφορά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρώτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Ηπαρεμπόδιση της απόφασης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) από την Ολλανδία στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ακατανόητη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας. Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στάση.

Παράλληλα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μία συμφωνία για να απαντήσει στην κρίση της πανδημίας, μέσα στις επόμενες 24 ώρες... Η αποτυχία δεν συνιστά επιλογή».

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, χρειαζόμαστε τα χρήματα που αυτός μπορεί να παράσχει», είπε ο Λεμέρ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία με τη Γερμανία, και άλλες χώρες ότι απαιτείται ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη. 

Πηγή της Γαλλικής Προεδρίας ανέφερε ότι η μόνο η Ολλανδία μπλοκάρει τη συμφωνία για τον ESM, προσθέτοντας ότι η στάση της είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που κατέληξε σε ναυάγιο, ο Μπρουνό Λεμέρ φέρεται να ξέσπασε για τη διαμάχη Ιταλίας - Ολλανδίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο που συμμετείχε είπε «ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη. Σταματήστε αυτό το τσίρκο!». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα