Eurogroup: Συνεχίζεται το ολονύκτιο θρίλερ - Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα

Eurogroup: Συνεχίζεται το ολονύκτιο θρίλερ - Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα

Τo Eurogroup, που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη, συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και ο Πρόεδρος του, Μάριο Σεντένο αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις στις 10:00 ώρα Βρυξελλών (11 ώρα Ελλάδος), της Τετάρτης, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του Συμβουλίου. Από την πρώτη διακοπή των εργασιών στις 19:00 τοπική, οι Υπουργοί επανέλαβαν τις εργασίες τους στις 23:45. Έκτοτε διέκοψαν και επανεκκίνησαν πολλές φορές.

"Οι εργασίες προς μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή απάντηση οικονομικής πολιτικής στην πανδημία του COVID19 βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σεντένο, Λουίς Ρέγκο.

Σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, παρότι υπάρχει συμφωνία στα βασικά συμπεράσματα (τριπλό δίχτυ προστασίας, SURE, ETEπ, ESM), ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του μελλοντικού ταμείου ανάκαμψης και η φρασεολογία που θα  χρησιμοποιήσουν οι Υπουργοί περί  μελλοντικών μέσων χρηματοδότησης - που  παραπέμπει εμμέσως στα αιτήματα της Ιταλίας. Όπως αναφέρουν πηγές του Συμβουλίου "τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα" σε μια δήλωση άνω των  2000 λέξεων. Οι συνομιλίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα